• 欢迎访问浙江专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以浙江省教育考试院 www.zjzs.net 为准。
  • 登录 | 注册
    浙江专升本 >统招专升本 > 专升本试题题库 > 模拟试题 > 浙江专升本英语真题练习考卷(二)

    浙江专升本英语真题练习考卷(二)

    2021-09-24 09:19:19    来源:浙江专升本    点击:

    The easiest and least complicated way to motivate somebody is quite simply to pay them attention. What you say is not particularly important, nor necessarily is how long you spend saying it, as long as it’s something.“Nice weather” or “How are you? ”will do.

    People just love attention, adults and children.  Children love attention so much that they will do anything to  get some. In fact, if children are not getting enough attention, they would rather be naughty and get told off than be“good”and be ignores. An interesting time in most households with young children is dinnertime—it’s the end of the day, everybody is tired, the house is in a mess and Johnny doesn’t like carrots and is refusing to eat his food. Again, the easy trap to fall into is to start getting cross with Johnny and getting into a big argument about his food. Again, he’s getting the attention he desires;even if it’s not the best sort of attention, it’s better than nothing. It’s fascinating if you’re able to stand back from the situation and instead focus attention and praise on Johnny’s brother who is eating his food—after all, he’s the one that is doing what you want him to do. After five or ten minutes or so of being ignores and deprived of the attention, it’s amazing how quickly(usually)Johnny sees sense and obeys. I’ve watched my own children in this situation go from screaming from behind the sofa that they won’t eat their food, to sheepishly crawling to the table saying that maybe they’ll have a little bit, to sitting in their chair wolfing the lot and saying, “Mummy, aren’t I doing good dinner eating? ”—all without having one word spoken to them by their parents, who are busily paying attention to their brothers.

    This fundamental need for attention, and doing whatever it takes to get it, doesn’t disappear when we turn into adults. Sure, there are people who are “real attention seekers” in a loud and extravert(外向的)way, and there are the shy, retiring types who don’t want attention in such a“sociable”way. But everybody still wants to be recognized and seen as worthwhile.

    6. What will children probably do to get parents’ attention

    [A] They will keep quiet for a long time.

    [B] They will ignore their parents.

    [C] They will behave naughtily.

    [D] They will get cross easily.

    7. What does the phrase “the easy trap to fall into” in Paragraph 2 probably mean

    [A] A set-up situation parents are likely to go into.

    [B] The household work parents can not avoid.

    [C] Some tempting food children love to eat.

    [D] A bad habit children easily develop.

    8. An effective way to make children behave themselves may be to .

    [A] scold them severely

    [B] teach them what to do

    [C] give them total freedom

    [D] praise their sisters or brothers

    9. “Real attention seekers”in the last paragraph are probably those who .


    [A] motivate others to learn

    [B] associate with shy types

    [C] rely on negative attention

    [D] arouse others’ attention openly

    10. What point does the author make by relating to children’ s behavior

    [A] Children’ s upbringing needs parents’ constant care.

    [B] Children are usually extravert while adults are sociable.

    [C] Both adults and children need to be seen as worthwhile.

    [D] The motivation of children differs greatly from that of adults.


    [答案及解析]

    6.C 【解析】Pra.2 中有…they would rather be naughty and get told off than be“good”and be ignores 可以得知孩子们宁愿淘气或者被教训来获得大人的关注,也不会选择被忽视。

    7.A 【解析】由 Pra.2 中可以得知在晚饭时间,Johnny 想要获得父母关注,就会与他的兄弟争食。而面对这种情况,Johnny 的父母一般先忽视 Johnny 而赞扬他的兄弟来达成让 Johnny 自己变得乖巧听话的意图。因此选择选项 A:父母可能会进入的设置情况更为恰当。

    8.D 【解析】由 Pra.2 .. praise on Johnny’s brother who is eating his food…可以看出选项 D 的做法更合理。选项 A:严厉苛责孩子会让情况更为严重。选项 B:告诉孩子们怎么做,不是较为有效的方法,一般孩子会适得其反。选项 C;给予孩子足够的自由,也不是较为有效的方法。且选项 ABC 本文未涉及。

    9.D 【解析】“Real attention seekers”指真正关注寻求者,主要为了引起别人的广泛的注意,选项 D 符合。

    10.C 【解析】文章最后一段最后一句说明每个人都希望被认可和看待是值得的,故选择选项 C 正确。

    浙江专升本尾部图片
    浙江专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.jswm.com.cn/

    本文地址:http://www.jswm.com.cn/show-1031-5994-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“浙江专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2021年浙江专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    浙江专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    浙江专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。