• 欢迎访问浙江专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以浙江省教育考试院 www.zjzs.net 为准。
  • 登录 | 注册
    服务时间
    9:00-24:00
    报考解答
    还在为报考流程
    报名条件发愁?
    微信扫码添加
    发送【地区】+【年级】+专业】

    (传爱咨考专升本老师为你解答)

    学习交流
    扫码加入考生交流群
    真题福利
    扫码回复【浙江复习资料】领取
    在线做题
    扫码即可开始刷题
    商务合作
    联系我们
    0571-85055593
    客服

    关注公众号免费领真题

    随时获取升本资讯
    随时获取升本资讯
    关闭
    浙江专升本 >统招专升本 > 专升本试题题库 > 模拟试题 > 浙江专升本英语真题练习考卷(一)
    一站式专升本服务平台,免费咨询让你升学无忧
    专升本老师
    专升本网资深指导老师
    免费试听
    资料领取
    咨询老师

    浙江专升本英语真题练习考卷(一)

    2021-09-24 09:14:25    来源:浙江专升本    点击: 考生交流群+加入

    第一部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)

    阅读下列材料,从每小题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。

    Karen Christiansen in Madison, Wisconsin, is licking stamps and addressing envelopes. Soon she and her fiance will be sending out invitations to their wedding. Meanwhile, Wei Yashung is at the hairdresser’s in Shanghai, China. She knows she will have a long wait. It’s May 18,the most popular day to get married in China. The room is filled with brides preparing for their special day.

    “Everyone feels very emotional at this time. There are a lot of rituals and superstitions(迷信)at the wedding, ”says Maxine Rowe, an anthropologist.

    Karen’s aunt and sisters help her check off the things she needs according to old customs. They recite the traditional verse, “Something old, something new, something borrowed, and something blue.”Friends and relatives gather around and contribute grandmother’s locket(纪念品盒),a cousin’s wedding veil, or a blue garter to prepare for the ceremony.

    Many wedding traditions in western cultures began long ago and were designed to protect the couple from ad luck.“The wedding veil is a Greek custom intended to hide the bride from evil spirits,” says Maxine.“The Romans contributed the custom of bridesmaids to confuse the spirits. Wedding bouquets had strong-smelling herbs to scare witches and devils.”

    In China, thousands of couples choose May 18 for heir wedding day.“In the past, people consulted an almanac(历书)to find lucky days,” explains Maxine.“But in modern times a new tradition is being formed.”May 18 sounds very close in Chinese to “wo yao fa,” or “I will get rich.”It is considered a good omen to get married on this day.

    Some people don’t think it’s a good idea for everyone to get married on the same day.“It’s silly and superstitious,” one reporter wrote. But hairdressers, florist, and owners of restaurants say it’s the best day. They can raise their prices and their services are fully booked. Maybe they are the ones who should be saying, “I will get rich.”

     

    1. The overall structure of this passage can be called  .

    [A] comparison and contrast

    [B] description of events in order of time

    [C] details leading to conclusion

    [D] generalization followed by details


    2. An anthropologist in Paragraph 2 probably studies  .

    [A] hairstyles [B] Jewels [C] Almanac [D]customs


    3. Why do Karen’s friends and relatives contribute a cousin’s wedding veil?

    [A] Because it is something old.

    [B] Because it is something new.

    [C] Because it is something borrowed.

    [D] Because it is something blue.


    4. The word “omen” in Paragraph 5 probably means  .

    [A]  a sign of star [B] a sign of present [C] a sign of past [D] a sign of future 


    5.What’s the writer’s tone in the last sentence “Maybe they are the ones who should be saying, ‘I will get rich.’”?

    [A] Humorous. [B] Tolerant. [C] Matter-of-fact. [D] Furious.


    [答案及解析]


    1.A 【解析】本题问全文通篇行文结构,选项 A:比较与对比。contrast 表不同处的比较,comparison 相同处的比较,全文通过中西方婚礼比较,不同人对婚礼习俗观点的比较,可以得知选项 A 正确。选项 B 按时间顺序描述;选项 C:细节形成结论;选项 D:细节概括。

    2.D 【解析】在 Pra.2  rituals(仪式) and superstitions(迷信)at the wedding,故人类学家可能会研究婚礼习俗,选项 D 正确。选项 A:发型;选项 B:珠宝;选项 C:年鉴,本文都未从说明。

    3.C 【解析】在 Pra.3  Karen 的朋友和亲戚赠送表亲的婚纱是婚礼旧习俗中属于必需品中的 something borrowed(借来的东西。选项 A 指祖母的纪念品盒;选项 D 指蓝色吊袜带。

    4.D 【解析】“omen”原义为预兆、先兆。在 Pra.5 中指 5  18 号这天结婚预示我要发财之意。与选项 D

    对应。选项 A 指标记;选项 B 指现在的标示;选项 C 指过去的标示,均与本文不符。

    5.A【解析】最后一段中,花店和餐饮业由于 5 18 号这天盛行婚礼促进他们的生意,让他们赚更多的钱。所以作者说或许他们才应该说‘I will get rich.’”作者此时的语气幽默诙谐的,具有调侃之意。选项 B 容忍的;选项 C:实际的,现实的;选项 D:愤怒的,都不正确。

    展开全文
    —— 没找你想要的专升本资讯?预约免费咨询 ——
    你的姓名
    *联系方式
    就读年级
    就读专业
    立即预约
    浙江专升本尾部图片
    浙江专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    文章来源于网络,如有侵权,请联系删除

    本文地址:http://www.jswm.com.cn/show-1031-5993-1.html

    2025年浙江专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于浙江专升本考试机会
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。
    专升本考生服务

    添加我们企业微信

    回复关键词,了解更多专升本咨询

    可为您第一时间推送专升本相关资讯