• 欢迎访问浙江专升本网!本站为考生提供浙江专升本信息服务,网站信息供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以浙江教育考试院www.zjzs.net为准。

专升本热线:  0571-87097538

距2021年 报名 还有185

距2021年 考试 还有254

所在位置:浙江专升本 > 真题答案 > 正文

2018年9月网络教育统考大学英语B模拟练习题及答案(1)

2020-07-22 13:46:25   来源:浙江专升本    点击:   作者:邱老师   
  一、交际英语

  1.- Could you do me a favour and take these books to my office?

  - Sure, _______.

  A.for pleasure

  B.I could

  C.my pleasure

  D.more pleasure

  答案:C

  2.- I wonder if I could use your computer tonight?

  - ___________ I'm not using it right now.

  A.Sure, here you are.

  B.I don't know.

  C.It doesn't matter.

  D.Who cares?

  答案:A

  3.- Thank you for calling.

  - _________

  A.Don't mention it.

  B.That's fine.

  C.Nice talking to you.

  D.Call back again.

  答案:C

  4.- Hey, Tom, what's up?

  - __________

  A.Yes, definitely!

  B.Oh, not much.

  C.What is happening in your life?

  D.You are lucky.

  答案:B

  5.- Is Johnthere?

  - _________

  A.Speaking.

  B.I'm not Mary.

  C.Who are you?

  D.Mary is well today.

  答案:A

  二、阅读理解

  The clock struck eleven at night. The whole house was quiet. Everyone was in bed except me. Under the strong light, I looked sadly before me at a huge pile of that troublesome stuff(东西) they call "books".

  I was going to have my examination the next day. "When can I go to bed?" I asked myself. I didn't answer. In fact, I dared not.

  The clock struck twelve. "Oh, dear!" I cried. "Ten more books to read before I can go to bed!" We pupils are the most pity creatures in the world. Dad does not agree with me on this. He did not have to work so hard when he was a boy. The clock struck one. I was quite desperate (绝望的) now. I forgot all I had learned. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, "Oh God, please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards, Amen." My eyes were so heavy that I could hardly open them. A few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.

  6.The writer was sleeping and dreaming.

  A.T

  B.F

  答案:B

  7.The writer is a young teacher.

  A.T

  B.F

  答案:B

  8.He finished the ten books.

  A.T

  B.F

  答案:B

  9.He prayed to God because he was desperate.

  A.T

  B.F

  答案:A

  10.He fell asleep on the desk.

  A.T

  B.F

  答案:A

  When John and Victoria Falls arrived in New York City for one-year stay, they did not bring very many things with them. They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. But they soon learned about a new system that more and more people are using. The renting of home furnishings (bed, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses.

  What kinds of people rent their home furnishings instead of buying them? People who are international business or government officials, foreign students, airline workers, young married couples - people whose job or business may force them to move frequently from one city to another. They save a lot of trouble and the cost of moving their furniture each time. They simply rent new furniture when they reach their new homes. Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike. They prefer to wait until they have enough money to buy furniture they really like. Meanwhile, they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy.

  One family, who now have a large, beautiful home of their own, liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But usually people don’t like to tell others about it. The idea of renting home furnishings is still quite new, and they are not sure what their neighbors might think.

  11.Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses?

  A.Selling home furnishings.

  B.Renting furnished apartments.

  C.Selling used furniture.

  D.Renting home furnishings.

  答案:D

  12.Why do some people prefer to rent furniture?

  A.Because the furniture they get in this way is new.

  B.Because it saves them a lot of money.

  C.Because it saves them much trouble and money.

  D.Because they can always get better quality furniture in this way.

  答案:C

  13.What can you infer from the passage?

  A.The idea of renting furniture is not acceptable.

  B.Renting furniture is not popular in the couple’s home town.

  C.Only those who don’t have enough money to rent furniture.

  D.People usually grow to like the furniture they have rented.

  答案:B

  14.Which of the following can best serve as the title of the passage?

  A.Rent or Buy?

  B.A New Way of Getting Home Furnishings.

  C.Furnished Apartments.

  D.A New Idea.

  答案:B

  15.Young people liked renting home furniture because_________.

  A.they have less money

  B.they don’t want to buy old furniture

  C.the new furniture is of good quality

  D.they don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture

  答案:D

  三、词汇与语法

  16.They all go outing on such a warm spring day ______ Mark. He is busy with his lessons now.

  A.beside

  B.besides

  C.except for

  D.except

  答案:D

  17.We were all surprised when he made it clear that he _____________office soon.

  A.leaves

  B.would leave

  C.left

  D.had left

  答案:B

  18.The young lady coming over to us _____ our English teacher; the way she walks tells us that!

  A.must be

  B.can be

  C.would be

  D.could be

  答案:A

  19.It’s ________ that he was wrong.

  A.clearly

  B.clarity

  C.clear

  D.clearing

  答案:C

  20.The boy is not happy at the new school. He has ________ friends there.

  A.few

  B.a few

  C.little

  D.a little

  答案:A

  四、完型填空

  Do you know the story about the fox and the grapes? A fox is ___21___ food. He is very hungry. Now, he stands near a wall. The wall is very ___22___.

  The fox is looking up. He sees a lot of fine grapes ___23___ the wall. He smiles and says, "How nice they are! I want to eat them."

  The fox jumps and jumps, but the wall is too high. He ___24___ get the grapes.

  The fox says, "I must go now. I don't like those grapes. They are green. They are not ___25___ to eat."

  21.

  A.looking for

  B.good

  C.on

  D.high

  E.can't

  答案:A

  22.

  A.looking for

  B.good

  C.on

  D.high

  E.can't

  答案:D

  23.

  A.looking for

  B.good

  C.on

  D.high

  E.can't

  答案:C

  24.

  A.looking for

  B.good

  C.on

  D.high

  E.can't

  答案:E

  25.

  A.looking for

  B.good

  C.on

  D.high

  E.can't

  答案:B

  五、英译汉

  26.But it looks like something I would never buy.

  答案:但它看起来就像是我绝不会买的东西。

  27.He tried many times to pass the examination, and in the end he succeeded.

  答案:好多次他试图通过考试,最后他成功了。

  28.I've never heard such a good music in a game.

  答案:我在游戏里从未听过这样好的音乐。

  29.Apples here like water and sunshine.

  答案:这里的苹果喜欢水和阳光。

  30.There is a large amount of energy wasted due to friction(摩擦).

  答案:由于摩擦而损耗了大量的能量。

  31.Ted and William have lived under the same roof for five years.

  答案:泰德和威廉已经在同一个屋檐下生活了五年了。

  六、写作

  32.写作

  Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

  1.介绍你的一位老师;

  2.喜欢这位老师的理由。

  My Teacher

  答案:无

上一篇:浙江网络教育专升本大学英语B模拟题及答案
下一篇:浙江省普通专升本联考高等数学一真题答案及解析

  • 浙江专升本便捷服务
  • 浙江专升本考生微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。